alles over

Omega 3

Omega 3 vetzuren zijn niet zomaar voedingsstoffen; ze zijn de essentiële bouwstenen van een gezond lichaam en voorwaarden voor het bereiken van een optimale gezondheid. In Nederland en over de hele wereld ontbreekt het echter veel mensen aan voldoende van deze cruciale voedingsstoffen. 

Op deze pagina gaan we dieper in op de talloze voordelen van omega 3 vetzuren voor onze gezondheid, waarom zo velen van ons er niet genoeg van binnenkrijgen, en hoe deze vetzuren specifiek een cruciale rol kunnen spelen bij het bevorderen van een gezonde huid en het verminderen van veelvoorkomende huidaandoeningen zoals acné, eczeem, rosacea en psoriasis.










Wat zijn omega 3 vetzuren?

Omega 3 vetzuren zijn een groep essentiële vetten die ons lichaam niet zelf kan produceren en daarom moeten worden ingenomen via voeding. 

De belangrijkste types omega 3 vetzuren zijn het dierlijke eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA). Het lichaam kan uit ALA ook zelf EPA en DHA vetzuren aanmaken, maar dit is slechts in kleine hoeveelheden. EPA en DHA worden voornamelijk gevonden in visolie en vormen de bron van de meeste wetenschappelijke studies over de gezondheidsvoordelen van omega 3 vetzuren.

Het omega 3 dilemma

In Nederland kampen velen met een tekort aan omega-3 vetzuren, naar verwachting zo’n 70-80% van de bevolking. Het moderne voedingspatroon, wat vaak rijk is aan omega 6 vetzuren maar arm aan omega 3 vetzuren, dragen bij aan dit tekort. Deze onevenwichtige verhouding kan leiden tot laaggradige ontstekingen die op langere termijn een groot aantal gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Dit zien we ook in de praktijk terug. 

Uit de bloedonderzoeken die we afnemen komt bij veel mensen een tekort aan omega 3 en een verhoogd omega 6 gehalte naar voren. Velen hebben 20 tot 50 keer zo veel omega 6 dan omega 3, terwijl we het liefst minimaal een ratio zien van 3:1. Suppletie van omega 3 kan in veel gevallen zinvol zijn om de balans tussen omega 3 en 6 te herstellen. Maar voor welk supplement kan je dan het beste kiezen?

Waarom zijn omega 3 vetzuren cruciaal voor een goede gezondheid?

Omega 3 vetzuren hebben een breed scala aan bewezen voordelen voor onze gezondheid. Ook de European Food Safety Authority (EFSA) onderschrijft deze voordelen middels erkende gezondheidsclaims op de vetzuren EPA en DHA. 

Omega 3 is belangrijk voor

Onze favoriet de omega 3 van Eqology

In onze praktijk werken we al een aantal jaar met de omega 3 olie van het Noorse bedrijf Eqology. Romy had jarenlang last van acné en in haar zoektocht naar herstel kwam ze erachter dat ze een verstoorde vetzurenbalans had, wat zorgde voor ontstekingen in haar lichaam. Na veel onderzoek te hebben gedaan en verschillende omega 3 supplementen te hebben uitgeprobeerd, maakte Romy kennis met de omega 3 olie van Eqology.

Binnen enkele weken ervaarde Romy al een groot verschil. De heftige ontstekingen in haar huid namen zichtbaar af, ze kreeg minder last van hormonale klachten en ook haar energieniveau nam sterk toe. Sindsdien is Romy officieel business partner geworden van Eqology en adviseert ze de omega 3 olie aan veel cliënten die net zoals haar, vaak binnen slechts enkele weken, ook zicht- en voelbare positieve resultaten ervaren in hun (huid)gezondheid.Eqology staat voor kwaliteit en duurzaamheid en is alleen via aangesloten therapeuten en gezondheidsprofessionals te verkrijgen.

Officiële gezondheidsclaims omega 3

Waarom de Omega 3 van Eqology?

Created with Fabric.js 5.3.0

Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale concentraties cholesterol, calcium, triglyceriden en het bloed

Created with Fabric.js 5.3.0

Een uitgebalanceerde olie voor een optimale verhouding tussen de hoeveelheid omega-6 en omega-3

Created with Fabric.js 5.3.0

Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteen en spieren

Created with Fabric.js 5.3.0

Lage Totox-waarden: de waarden in de omega-3-olie van Eqology variëren licht van partij tot partij, maar liggen tussen de 5 en de 6

Created with Fabric.js 5.3.0

De visolie is MSC en CoC gecertificeerd en is afkomstig uit de Noorse duurzame visserij-industrie

Created with Fabric.js 5.3.0

Bevat geen toegevoegde visolie of synthetische additieven

Nu bestellen

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een bestelling op maat.

“Ik ben via mijn schoonheidsspecialist Vanessa met Romy in contact gekomen. Door het traject wat ik bij Romy heb gevolgd is mijn gezondheid direct verbetert. Nu zijn we 10 maanden verder en neem ik nog elke dag de fantastische omega 3 olie van Eqology die me elke dag de nieuwe energie geeft en mijn gezondheid 200% in orde houdt. Nogmaals wil ik Romy hartelijk bedanken voor de goede zorgen!”

Sandra Paesen

“Ik heb een zoontje met een zwaar epilepsie syndroom. Sinds hij nu een maand geleden is gestart met de omega 3 olie zijn z’n aanvallen aanzienlijk vermindert. Meer als de helft minder zelf. Hij is ook alerter. Wij zijn super tevreden en blijven dit zeker gebruiken!”

Glynis Buschgens

Bronvermelding

1. Mozaffarian, D. et al. (2017) “Plasma Phospholipid Long-Chain ω-3 Fatty Acids and Total and Cause-Specific Mortality in Older Adults: A Cohort Study,”

2. Serhan, C.N. et al. (2015) “Resolution of inflammation: state of the art, definitions and terms,”

3. Yurko-Mauro, K. et al. (2015) “Beneficial effects of docosahexaenoic acid on cognition in age-related cognitive decline,”

4. Bhatt, D.L. et al. (2019) “Cardiovascular Risk Reduction with Icosapent Ethyl for Hypertriglyceridemia,”

5. van den Elsen, L. W. J., Garssen, J., & Willemsen, L. E. M. (2013). Long chain N-3 polyunsaturated fatty acids in the prevention of allergic and cardiovascular disease. Current Pharmaceutical Design, 19(1), 90-97.”

6. Massaro, M., & Milardi, D. (2017). Omega-3 fatty acids and skin diseases. Food and Function, 9(11), 5967-5974

7. Rhodes, L. E., & Shahbakhti, H. (2013). Omega-3 Fatty Acids in Inflammation and Autoimmune Diseases. Journal of the American College of Nutrition, 21(6), 495-505.

8. De Spirt, S., & Stahl, W. (2017). Tracing Skin’s Fatty Acids. Journal of Investigative Dermatology, 137(2), 270-272.

9. Kim, H. H., & Cho, S. (2015). Omega-3 Fatty Acids in the Management of Skin Disorders: Current Perspectives. Skin Therapy Letter, 20(5), 5-9.

10. Calder, P. C. (2013). Omega-3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory processes: nutrition or pharmacology? British Journal of Clinical Pharmacology, 75(3), 645-662.