romy's verhaal

Als orthomoleculair- en fytotherapeut, trainster en spreker helpt Romy je naar een gezonde huid van binnenuit.

Een jarenlange worsteling

Ruim 8 jaar lang worstelde ik met ernstige acne en eczeem, en ik herinner me nog goed hoe mijn zelfvertrouwen daardoor flink werd aangetast. Dagelijks was ik bezig met mijn huid, wat grote invloed had op hoe ik in het leven stond en naar mezelf keek. Jarenlang schaamde ik me voor mijn huid en voelde ik me onzeker. Uiteindelijk kreeg ik zowel mijn acne als eczeem volledig onder controle door in samenwerking met een orthomoleculair arts oorzaakgericht van binnenuit te werken op basis van laboratoriumonderzoek.


Op zoek naar een blijvende oplossing

Mijn jarenlange zoektocht naar een acne- en eczeemvrije huid leidde me naar de overtuiging dat de sleutel tot een gezonde huid niet alleen ligt in externe behandelingen, maar vooral in het aanpakken van de interne oorzaken van huidaandoeningen. Na het uitproberen van talloze behandelingen – van bezoekjes bij dermatologen en huisartsen, het smeren van dure zalfjes en bezoeken aan schoonheidssalons – kwam ik uiteindelijk terecht bij een arts die was gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde. Door middel van bloed- en ontlastingsonderzoek ontdekte ik dat de balans van voeding, suppletie en leefstijl cruciaal is voor een gezonde huid. Dit was een keerpunt in mijn leven en binnen slechts twee maanden had ik, tot mijn grote verbazing en geluk, een huidklachtvrije huid die ik tot op de dag van vandaag heb behouden – zonder het smeren van zalfjes, het slikken van medicatie of een streng dieet.

Een gezonde huid begint binnenuit

In 2018 startte ik mijn eigen orthomoleculaire gezondheidspraktijk en sindsdien heb ik al velen geholpen naar een blijvende vermindering en herstel van hun huidklachten, darmklachten en het bereiken van een gezonde hormoonbalans. Het enthousiasme waarmee ik mijn missie nastreef is ongekend. Het is mijn passie om anderen te inspireren en te laten zien dat een gezonde huid zonder lichamelijke en mentale beperkingen bereikbaar is, ongeacht hoe lang je al met huidproblemen worstelt. Het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen dat voortkomt uit een gezonde huid is onbetaalbaar, en ik wil dit graag delen met iedereen die mijn pad kruist.

Mijn filosofie

Mijn filosofie draait om het begrijpen van het individu, want geen twee huiden zijn hetzelfde. Ik geloof in maatwerk, in het luisteren naar je lichaam en het aanpakken van onderliggende disbalansen door middel van grondig labonderzoek in samenwerking met gerenommeerde laboratoria in Nederland en Duitsland. Ik werk holistisch, wat betekent dat ik naar het gehele plaatje kijk en je klachten ook op die manier behandel. Alles werkt met elkaar samen.

Wat mij onderscheidt, is niet alleen mijn diepgaande kennis en ruime praktijkervaring, maar ook mijn praktische aanpak. Ik baseer mijn methodes op de laatste wetenschappelijke inzichten en bied concrete tools en adviezen om huidaandoeningen effectief bij de bron aan te pakken.

Inmiddels heb ik meer dan 10.000 mensen geïnspireerd en begeleid middels mijn e-boeken, masterclasses, 1-op-1 trajecten, supplementenlijn en (bedrijfs)lezingen. Ik werk samen met meer dan 80 dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidssalons in Nederland en België, waarbij ik mijn expertise deel om hun klanten te helpen de gezondste en stralendste versie van hun huid te bereiken. Hier ben ik heel trots op! Het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen zich bewuster worden van het belang van de aanpak van huidklachten van binnenuit. Er is een grote verandering gaande en ik ben dankbaar dat ik steeds meer mensen mag helpen.

Waar mag ik jou bij helpen?