Teff porridge

Teff draagt bij aan een gezonde huid door zijn hoge gehalte aan ijzer, zink, calcium, en magnesium, die essentieel zijn voor huidregeneratie en -bescherming. De B-vitamines en aminozuren zoals lysine in teff bevorderen de productie van collageen en elastine, wat de huidstructuur en elasticiteit verbetert. Bovendien ondersteunen de antioxidanten en vezels in teff een gezonde spijsvertering en beschermen ze de huid tegen schade door vrije radicalen, wat helpt bij het verminderen van acne en ontstekingen.

Een ideaal graan wat we dus graag als ingrediënt in een voedzaam ontbijt- of lunchgerecht willen gebruiken!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten (per persoon):

200 ml rauwe biologische melk
40 g biologische teffvlokken
1/2 appel, in blokjes
3 medjouldadels, zonder pit
1 el kokosolie
1 el notenpasta
1 tl lijnzaad
Snufje ceylon kaneel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de appel en dadel in kleine stukjes en bak in wat kokosolie in een koekenpan totdat ze zacht zijn.
  2. Verwarm de melk in een pannetje tot het bijna kookt.
  3. Voeg de teffvlokken toe en verwarm dit al roerend op laag vuur. Voeg ook het lijnzaad toe. Na 2 minuten is de teff klaar.
  4. Schep er een eetlepel amandelpasta bovenop en bestrooi met de appel, dadels en kaneel.

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel het met mij door @romynoordzij te taggen op Instagram. Vind ik leuk!

Meer recepten voor een gezonde huid, blije darmen en hormonale balans? Bekijk hier mijn e-boeken voor jarenlange receptinspiratie en gezond kookplezier!

Share to inspire

Gerelateerde blogs

Dadeltruffels

lees verder

Fancy hangop

lees verder