Dadeltruffels

Dadels zijn ware gezondheidsbommetjes. Ze zijn rijk aan diverse voedingsstoffen die essentieel zijn voor de algehele gezondheid en welzijn, en spelen een belangrijke rol bij het bevorderen van een gezonde huid, darmen en hormonale balans.

Gezonde huid
Dadels bevatten vitamine C en vitamine B6, die cruciaal zijn voor de huidgezondheid. Vitamine C stimuleert de productie van collageen, terwijl vitamine B6 bijdraagt aan de regeneratie van huidcellen. Daarnaast bevatten dadels antioxidanten zoals flavonoïden, carotenoïden en fenolzuren, die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen en vroegtijdige veroudering helpen voorkomen.

Goed functionerende darmen
De vezelrijke inhoud van dadels bevordert een gezonde spijsvertering. Vezels helpen bij het reguleren van de stoelgang, voorkomen obstipatie en ondersteunen een gezonde darmflora. Dit is essentieel omdat een goed functionerend darmstelsel helpt bij het elimineren van gifstoffen uit het lichaam, wat indirect bijdraagt aan een heldere en gezonde huid.

Hormonale balans
Dadels bevatten verschillende voedingsstoffen die gunstig zijn voor de hormonale balans. Ze zijn rijk aan magnesium, wat een belangrijke rol speelt in de regulatie van hormoonproductie en -functie. Bovendien bevatten dadels fyto-oestrogenen, plantaardige stoffen die de effecten van oestrogeen in het lichaam nabootsen en kunnen helpen bij het reguleren van de hormonale balans, vooral bij vrouwen die kampen met PCOS en PCOS-gerelateerde klachten zoals acne en haaruitval.

Dat we deze gezonde vruchten dan ook kunnen verwerken in een overheerlijke snack is dan ook mooi meegenomen! Deze dadeltruffels zijn echt mijn “guilty pleasure” en ik eet ze bijna wekelijks. Ik ben heel benieuwd of jij er na het maken van deze truffels ook zo weg van bent als ik!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (per persoon):
Dadelballetjes
150 g dadels, ontpit
100 g noten amandelen
40 g kokosolie, gesmolten
1,5 el pure cacaopoeder

Toppings
Kokosrasp
Fijngehakte (wal)noten
Chia- of hennepzaad
Bijenpollen
Matcha- of cacaopoeder

 

Bereidingswijze: 

  1. Laat de dadels ongeveer 15 minuten wellen in een kom met koud water. Giet ze daarna af.
  2. Doe de noten, kokosolie en cacao in de keukenmachine of blender en mix alles goed fijn.
  3. Voeg daarna de dadels toe en mix nog een keer tot ook de dadels goed zijn gemixt.
  4. Schep het mengsel voor de dadelballetjes in een kom en laat 10 minuten staan.
  5. Maak vervolgens balletjes van ongeveer 2-3 cm dik en rol ze door je favoriete toppings.
  6. Leg ze in een afgesloten bakje en zet ze voor minimaal 1 uur in de koelkast.

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel het met mij door @romynoordzij te taggen op Instagram. Vind ik leuk!

Meer recepten voor een gezonde huid, blije darmen en hormonale balans? Bekijk hier mijn e-boeken voor jarenlange receptinspiratie en gezond kookplezier!

Share to inspire

Gerelateerde blogs

Fancy hangop

lees verder

Teff porridge

lees verder