hulp bij rosacea

Klaar met het ongemak van de constante rode blos op je wangen?

Ondanks we nog niet alles weten over rosacea, weten we wel dat voeding en leefstijl een cruciale rol spelen bij het zichtbaar verbeteren van deze huidaandoening. Met de juiste kennis en tools, kun je niet alleen de aanwezige roodheid verminderen, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakken.

“Rosacea ontstaat voornamelijk bij mannen en vrouwen tussen de 30 en 50 jaar.”

5%

Zo’n 5% van de Nederlandse bevolking lijdt aan rosacea.

Wat wil jouw huid je vertellen?

Je huid is het grootste en een zeer belangrijk orgaan van jouw lichaam. Je huid speelt een essentiële rol in hoe je de wereld om je heen ervaart en geeft belangrijke signalen vanuit je omgeving aan je door. De huid heeft een signaalfunctie. Wanneer er iets in je lichaam uit balans is of je ziek bent, komt dat op den duur vaak tot uiting in je huid. In de vorm van roodheid, dofheid, een droge of grauwe huid, onzuiverheden of jeuk. Wanneer je lijdt aan een huidaandoening zoals rosacea, wilt je lichaam je een boodschap geven. Het is een signaal, van jouw lichaam aan jou. Het laat je letterlijk zien dat er iets in je lichaam uit balans is. Nu is aan jou de taak om daaraan gehoor te geven en actie te ondernemen.

Maar veel mensen luisteren niet...

De behandeling van rosacea is complex en vraagt om een oorzaakgerichte aanpak. Maar helaas zien we in de praktijk vaak dat veel mensen hun rosacea vooral symptoomgericht proberen te bestrijden. Er wordt vaak gesmeerd met dure zalfjes en allerlei behandelingen bij de schoonheidsspecialist ondergaan, maar naar de boodschap die het lichaam wil vertellen wordt niet geluisterd. Met als gevolg dat veel mensen jarenlang kampen met deze vervelende huidklacht en vele behandelingen blijven uitproberen zonder blijvend resultaat. Vaak leidt dit tot grote frustratie, onzekerheid en schaamte.

Krijg weer een stralende huid

Je droomt van een stralende huid waarbij je minder last hebt van roodheid en zichtbare vaatjes. Maar blijven dromen dat op een dag je rosacea als sneeuw voor de zon is verdwenen is geen oplossing. Jarenlang blijven zelf-experimenten ook niet. Wat je zou willen is dat rosacea je niet meer gevangenhoudt, je beperkt in je keuzes, je zelfbeeld aantast en je leven wordt overschaduwd door de dagelijkse worsteling met rosacea. Hoe zonde is het dat je de droom van een stralende huid met zichtbaar minder rosacea opgeeft door het gebrek aan de juiste aanpak? En wat als we je vertellen dat je nu kunt stoppen met dromen en het bereiken ervan binnen handbereik ligt?

Ontdek

De boodschap van jouw lichaam

Onze aanpak van rosacea is gebaseerd op het principe van “meten is weten.” Met behulp van de darmtest en de voedingsintolerantietest kunnen we de onderliggende oorzaken van jouw rosacea identificeren. Geen twee gevallen van rosacea zijn hetzelfde, en daarom bieden we een unieke op maat gemaakte behandeling met als doel je rosacea onder controle te krijgen. Dit omvat het optimaliseren van je voeding, leefstijl en het aanvullen van essentiële voedingsstoffen om je lichaam te ondersteunen bij het herstel van je huid.

Krijg meer grip op jouw rosacea

Meten is weten. Ga samen met Romy aan de slag middels een online 1-op-1 traject, waarbij we bloed- en speekselonderzoek inzetten om de oorzaken van jouw rosacea te identificeren en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie en suppletie.
Leer meer over de basisprincipes van rosacea en de behandeling van binnenuit en zet de eerste stap naar een stralende huid. Inclusief praktische voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen.
Onze online masterclass biedt diepgaande kennis en inzichten in de aanpak van rosacea. Na het volgen van de masterclass begrijp je het waarom achter jouw rosacea en weet je welke volgende stappen je kunt gaan zetten om je rosacea onder controle te krijgen.

Lees meer over rosacea

Zo beïnvloedt suiker je huid

Wat leidt tot een goede nachtrust? Slaap is een cyclisch en chemisch proces. Het is cyclisch omdat je lichaam zich... lees verder
Bronvermelding