hulp bij psoriasis

Leven met psoriasis? Ik begrijp je strijd.

Heb je last van die vervelende, jeukende en schilferige plekken op je huid? Voelt het alsof je huid je soms in de steek laat? Als je psoriasis hebt, weet je hoe moeilijk en frustrerend het kan zijn om met deze aandoening te leven, niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om weer grip te krijgen op jouw huid. Als orthomoleculair therapeut help ik je graag bij het vinden van de juiste aanpak voor jouw psoriasis, zodat je je weer goed in je vel kunt voelen.

“Psoriasis wordt meestal gediagnosticeerd tussen de 15 en 35 jaar oud, maar het kan op elke leeftijd ontstaan.”

30%

van de mensen met psoriasis heeft een familielid met deze aandoening.


Psoriasis: een schreeuw om aandacht

Psoriasis is meer dan alleen een huidprobleem; het is een signaal dat je lichaam je iets probeert te vertellen. Die vervelende, jeukende en schilferige plekken op je huid zijn niet alleen oppervlakkig, maar wijzen op diepere disbalans in je lichaam. Jouw huid kan laten zien dat je immuunsysteem uit balans is. Psoriasis wordt veroorzaakt door een overactief immuunsysteem dat huidcellen te snel laat groeien, wat leidt tot de kenmerkende rode, schilferige plekken. Wat je huid je vertelt, is belangrijk. Het vraagt om zorg, niet alleen van buitenaf met crèmes en zalven, maar ook van binnenuit door aandacht te geven aan je algehele gezondheid. Laten we luisteren naar wat je psoriasis je probeert te vertellen en samen werken aan een oorzaakgerichte aanpak om jouw huid weer in balans te brengen.

De huid-darm connectie: onherroepelijk verbonden

Wist je dat de gezondheid van je darmen een directe invloed kan hebben op de gezondheid van je huid? Dit fenomeen staat bekend als de darm-huid connectie, en speelt bij psoriasis een cruciale rol. Een gezonde darmflora – een complex ecosysteem van miljarden bacteriën – houdt je immuunsysteem in balans, wat noodzakelijk is voor de gezondheid van je huid. Bij psoriasis is er vaak sprake van een disbalans in het immuunsysteem. Dit probleem kan worden verergerd door een disbalans in de darmflora, wat op zijn beurt weer kan leiden tot meer ontstekingen, een lekkende darmbarière en een verzwakt immuunsysteem. Je kunt je darmen helpen om weer in balans te komen, wat ook je psoriasis kan verbeteren.

Krijg grip op jouw psoriasis

Heb je genoeg van de constante jeuk, de pijnlijke open plekken en het gevoel dat psoriasis je leven beheerst? Het is tijd om hier verandering in te brengen en weer vrijuit te kunnen leven. Ik sta klaar om jou te helpen de controle terug te krijgen. Samen gaan we op zoek naar de dieperliggende oorzaken van jouw psoriasis. Met een op maat gemaakt plan richten we ons op voeding, levensstijl en de gezondheid van je darmen, omdat we weten dat deze factoren cruciaal zijn voor het verbeteren van je huid.

Ontdek

De boodschap van jouw psoriasis

Onze aanpak van psoriasis is gebaseerd op het principe van “meten is weten.” Met behulp van het darm-microbioomonderzoek krijgen we inzicht in het functioneren van jouw darmen en kunnen we gericht voedings-, leefstijl- en eventuele suppletieadviezen inzetten om grip op jouw psoriasis te krijgen.

Door mijn expertise en persoonlijke benadering wil ik je helpen om niet alleen je huid te genezen, maar ook om je weer zelfverzekerd en comfortabel te voelen in jouw lichaam. Want dat verdien je! Laten we samen aan de slag gaan en onderzoeken hoe jij jouw psoriasis van binnenuit kunt verminderen. Neem vandaag nog contact met me op en zet de eerste stap naar een leven met minder pijn, schaamte en ongemak en meer controle over jouw huid.

Krijg je psoriasis onder controle

Meten is weten. Ga samen met Romy aan de slag middels een online 1-op-1 traject, waarbij we uitgebreid ontlastingsonderzoek inzetten om inzicht te krijgen in de gezondheid van jouw darmen en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie en suppletie.

Leer meer over de basisprincipes van psoriasis en de behandeling van binnenuit en zet de eerste stap naar meer grip op jouw huid. Inclusief praktische voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen en lekkere huidvriendelijke recepten.

Volg één van de online masterclasses over psoriasis, welke diepgaande inzichten en “oja” momentjes bieden over de aanpak van psoriasis. Na het volgen van de masterclass begrijp je het waarom achter jouw psoriasis en weet je welke volgende stappen je kunt gaan zetten om je psoriasis onder controle te krijgen.

Lees meer over psoriasis

Zo beïnvloedt suiker je huid

Wat leidt tot een goede nachtrust? Slaap is een cyclisch en chemisch proces. Het is cyclisch omdat je lichaam zich... lees verder

De anticonceptiepil vs acne, wondermiddel of niet?

Afvallen en diëten zijn in ons kikkerlandje al jaren hot en happening. De ene dieethype is nog niet voorbij, of... lees verder
Bronvermelding
  1. Schön, M.P., et al. (2020). “Psoriasis and the gut microbiota: links and risks.” Current Opinion in Rheumatology, 32(5), 452-463. DOI: 10.1097/BOR.0000000000000725

  2. Eppinga, H., et al. (2020). “Similar depletion of protective Faecalibacterium prausnitzii in psoriasis and inflammatory bowel disease, but not in hidradenitis suppurativa.” Journal of Crohn’s and Colitis, 14(9), 1263-1271. DOI: 10.1093/ecco-jcc/jjaa062.

  3. Zhou, Y., et al. (2020). “Gut microbiota offers universal biomarkers across ethnicity in inflammatory skin diseases: a meta-analysis.” BMC Genomics, 21(1), 1-13. DOI: 10.1186/s12864-020-06860-8.

  4. Salem, I., et al. (2018). “The gut microbiome as a major regulator of the gut-skin axis.” Frontiers in Microbiology, 9, Article 1459. DOI: 10.3389/fmicb.2018.01459.