hulp bij hormonale klachten

Breng je hormonen in kaart en krijg inzicht in jouw hormonale status

Hormonen zijn signaalstoffen die je cellen en organen vertellen wat ze moeten doen. Een geringe schommeling kan leiden tot een groot aantal gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, gewichtsveranderingen, stemmingswisselingen en huidaandoeningen zoals acne.

“Ongeveer 75% van de vrouwen, krijgt in haar leven te maken met hormonale klachten.”

77%

van de vrouwen heeft zeer ernstige menstruatieklachten

Symptomen die we behandelen

Vermoeidheid / PMS / menstruatieklachten / laag libido / concentratieproblemen / gewichtsveranderingen / cravings / onregelmatige menstruatiecyclus / haaruitval / stemmingswisselingen / gezichtsbeharing / acne

Bij deze hormonale klachten kunnen we je helpen

1. PCOS en vruchtbaarheidsproblemen
Wereldwijd kampt 1 op de 6 mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Ook in Nederland is dit een toenemend probleem en kampt 17% van de mannen en vrouwen hiermee. In veel gevallen spelen leefstijlfactoren een rol en kunnen veranderingen hierin een positief effect hebben op de vruchtbaarheid. PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) is de meest voorkomende aandoening in Nederland. Ook leefstijl kan hierop een positieve invloed hebben.


2. Bijnieruitputting
Deze stress gerelateerde aandoening wordt in de volksmond vaak burn-out genoemd. Door chronische stressbelasting raakt het lichaam overbelast en dat kan tot een groot aantal lichamelijke en mentale klachten leiden. Ook burn-outs en burn-out gerelateerde klachten nemen flink toe. In Nederland ervaart 1 op de 5 werknemers burn-outklachten.

3. Insulineresistentie
Wanneer de cellen in je lichaam minder goed reageren op het hormoon insuline, kan suiker uit je bloed minder goed worden opgenomen om energie aan te maken en kan de bloedsuikerspiegel gaan stijgen waardoor diverse klachten kunnen ontstaan.

meten = weten

Leer je hormonen te begrijpen en verminder je klachten

Wanneer één hormoon uit balans is, volgt al snel een andere. Daarom is mijn aanpak zo effectief: we brengen het gehele plaatje in beeld en gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaken van jouw hormonale klachten. 

Ik werk met een uitgebreid hormoononderzoek die inzicht geven in je hormonale (dis)balans. Je ontvangt een speciaal voor jou opgesteld behandelplan met adviezen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie en suppletie naar een natuurlijke hormonale balans. 

Krijg meer grip op jouw acne

Meten = weten. Wij werken met uitgebreide hormoononderzoeken die inzicht geven in je hormonale (dis)balans.
Leer meer over de basisprincipes van acné en de behandeling van binnenuit en zet de eerste stap naar een acnévrije huid. Inclusief praktische voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen.

Onze online masterclass biedt diepgaande kennis en inzichten in de aanpak van acne. Na het volgen van de masterclass begrijp je het waarom achter jouw acne en weet je welke volgende stappen je kunt gaan zetten om je acne onder controle te krijgen.

Lees meer over hormonen

Zo beïnvloedt suiker je huid

Wat leidt tot een goede nachtrust? Slaap is een cyclisch en chemisch proces. Het is cyclisch omdat je lichaam zich... lees verder

De anticonceptiepil vs acne, wondermiddel of niet?

Afvallen en diëten zijn in ons kikkerlandje al jaren hot en happening. De ene dieethype is nog niet voorbij, of... lees verder

Bronvermelding

  1. https://www.womeninc.nl/wp-content/uploads/2022/09/Rapportage-Een-onderzoek-naar-het-effect-van-menstruatieklachten-op-het-dagelijks-leven.pdf 
  2. https://www.who.int/publications-detail-redirect/978920068315 
  3. https://www.vzinfo.nl/overspannenheid-en-burn-out 
  4. https://www.acog.org/womens-health/faqs/hormonal-conditions