hulp bij eczeem

Verwelkom een egale huid zonder roodheid, jeuk en schilfers!

Eczeem komt voor in verschillende vormen en ernst. Vaak speelt genetica een rol en zijn de eerste eczeemplekken al na de geboorte of tijdens de kindertijd zichtbaar. Naast genetische aanleg zijn er veel andere triggers en omgevingsfactoren die eczeem kunnen verergeren. Een gezond voedingspatroon en leefstijl kan eczeem verminderen en zelfs blijvend herstellen.

“Eczeem brengt wereldwijd als huidaandoening de grootste ziektelast met zich mee.”

1,2 miljoen

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders kampen met een vorm van eczeem.

Wat wil jouw huid je vertellen?

Je huid is het grootste en een zeer belangrijk orgaan van jouw lichaam. Je huid speelt een essentiële rol in hoe je de wereld om je heen ervaart en geeft belangrijke signalen vanuit je omgeving aan je door. De huid heeft een signaalfunctie. Wanneer er iets in je lichaam uit balans is of je ziek bent, komt dat op den duur vaak tot uiting in je huid. In de vorm van roodheid, dofheid, een droge of grauwe huid, onzuiverheden of jeuk. Wanneer je lijdt aan een huidaandoening zoals eczeem, wilt je lichaam je een boodschap vertellen. Het is een signaal, van jouw lichaam aan jou. Het laat je letterlijk zien dat er iets uit balans is. Nu is aan jou de taak om daaraan gehoor te geven en actie te ondernemen.

Maar veel mensen luisteren niet...

De behandeling van eczeem is complex en vraagt om een oorzaakgerichte aanpak. Maar helaas zien we in de praktijk vaak dat veel mensen hun eczeem vooral symptoomgericht proberen te bestrijden. Er wordt vaak gesmeerd met corticosteroïden en allerlei behandelingen bij de schoonheidsspecialist ondergaan, maar naar de boodschap die het lichaam wil vertellen wordt niet geluisterd. Met als gevolg dat veel mensen jarenlang kampen met deze vervelende huidklacht en vele behandelingen blijven uitproberen zonder blijvend resultaat. Vaak leidt dit tot grote frustratie, onzekerheid en schaamte.

Een eczeemvrije huid binnen handbereik

Je droomt van een gezonde, stralende huid, vrij van eczeem. Maar blijven dromen dat op een dag je eczeem als sneeuw voor de zon is verdwenen is geen oplossing. Jarenlang blijven zelf-experimenten en smeren met corticosteroïden die slechts een tijdelijke verlichting opleveren ook niet. Wat je zou willen is dat eczeem je niet meer gevangenhoudt, je beperkt in je keuzes, je zelfbeeld aantast en je leven wordt overschaduwd door de dagelijkse worsteling met eczeem. Hoe zonde is het dat je de droom van een eczeemvrije huid opgeeft door het gebrek aan de juiste aanpak? En wat als we je vertellen dat je nu kunt stoppen met dromen van een eczeemvrije huid en het bereiken ervan binnen handbereik ligt?

Ontdek

De boodschap van jouw lichaam

Onze aanpak van eczeem is gebaseerd op het principe van “meten is weten.” Met behulp van de darmtest en voedingsintolerantietest kunnen we de onderliggende oorzaken van jouw eczeem identificeren. Geen twee gevallen van eczeem zijn hetzelfde, en daarom bieden we een unieke op maat gemaakte behandeling met als doel je eczeem blijvend onder controle te krijgen. Dit omvat het optimaliseren van je voeding, leefstijl en het aanvullen van essentiële voedingsstoffen om je lichaam te ondersteunen bij het herstel van je huid.

Krijg grip op eczeem

Meten is weten. Ga samen met Romy aan de slag middels een online 1-op-1 traject, waarbij we bloed- en speekselonderzoek inzetten om de oorzaken van jouw eczeem te identificeren en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie en suppletie.
Leer meer over de basisprincipes van eczeem en de behandeling van binnenuit en zet de eerste stap naar een eczeemvrije huid. Inclusief praktische voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen.
Onze online masterclass biedt diepgaande kennis en inzichten in de aanpak van eczeem. Na het volgen van de masterclass begrijp je het waarom achter jouw eczeem en weet je welke volgende stappen je kunt gaan zetten om je eczeem onder controle te krijgen.

Lees meer over eczeem

Zo beïnvloedt suiker je huid

Wat leidt tot een goede nachtrust? Slaap is een cyclisch en chemisch proces. Het is cyclisch omdat je lichaam zich... lees verder

Het darmmicrobioom en eczeem

Soja en hormonen Sojabonen bevatten van nature isoflavonen, welke vaak worden aangeduid als fyto-oestrogenen omdat ze een chemische structuur hebben... lees verder
Bronvermelding
1. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/46/ruim-1-2-miljoen-nederlanders-hebben-eczeem-of-psoriasis