hulp bij darmklachten

Krijg weer vertrouwen in je darmen

Onze darmen spelen een centrale rol in onze algehele gezondheid. Ze zijn verantwoordelijk voor de vertering en opname van voedingsstoffen, het reguleren van ons immuunsysteem en zelfs ons mentale welzijn. Wist je dat gezonde darmen zelfs bijdragen aan een gezonde huid en hormoonbalans? Problemen zoals ontstekingen in de darmen kunnen zich uiten in huidklachten zoals acne en eczeem. 

“Verstoringen in het darm-microbioom kunnen bijdragen aan acne en eczeem.”

90%

van de mensen met eczeem kampt met darmklachten.


Met deze klachten kan ik je helpen

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) / Overgroei van bacteriën (SIBO) / Lekkende darmbarrière / Obstipatie en diarree / Winderigheid / Opgeblazen buik / Terugkerende schimmelinfecties / Voedingsintoleranties (zoals gluten en zuivel) / Colitis ulcerosa / Ziekte van Crohn

Mijn succesvolle aanpak van darmklachten

 • Jouw persoonlijke voedingsplan
  Op basis van de onderzoeksresultaten stel ik een gepersonaliseerd voedingsadvies op uit natuurlijke, nutriëntrijke voedingsmiddelen om de darmwerking te ondersteunen en te herstellen. 
 • Stress management
  Chronische stress veroorzaakt ontstekingen in het lichaam, die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en instandhouding van darmklachten. We zullen je praktische adviezen brengen. 
 • Supplementen en probiotica
  Mocht het op basis van onderzoeken nodig zijn om supplementen en probiotica in te zetten om je darmen te herstellen, zullen we deze adviseren. 
 • Antimicrobiële kruiden
  Wanneer is gebleken dat micro-organismen een rol spelen het veroorzaken van je darmklachten, zetten we effectieve antimicrobiële kruiden (in plaats van antibiotica) in om de groei van deze micro-organismen te remmen en stoppen.

Zeg gedag tegen darmklachten en ongemak!

Je darmen zijn het middelpunt van een goede gezondheid. Wanneer je kampt met darmklachten is dat een signaal van disbalans in de darmen en kan dat op den duur leiden tot vervelende gezondheidsklachten. Daarom is onze oorzaakgerichte aanpak zo effectief: we brengen met behulp van labonderzoek het gehele plaatje in beeld en gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaken van jouw darmklachten.

meten = weten

De boodschap van jouw lichaam

Ik werk met een uitgebreid darmmicrobioomonderzoek wat direct inzicht geeft in waar jouw darmklachten door veroorzaakt worden en in hoe we deze effectief kunnen behandelen. Ook bied ik een intolerantieonderzoek aan die inzicht geeft in je reactie op 195 voedingsmiddelen. Je ontvangt een speciaal voor jou opgesteld behandelplan met adviezen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie, suppletie en antimicrobiële kruiden. 

Krijg meer grip op jouw acne

Meten is weten. Ga samen met Romy aan de slag middels een online 1-op-1 traject, waarbij we bloed- en speekselonderzoek inzetten om de oorzaken van jouw acné te identificeren en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie en suppletie.
Leer meer over de basisprincipes van acné en de behandeling van binnenuit en zet de eerste stap naar een acnévrije huid. Inclusief praktische voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen.

Onze online masterclass biedt diepgaande kennis en inzichten in de aanpak van acne. Na het volgen van de masterclass begrijp je het waarom achter jouw acne en weet je welke volgende stappen je kunt gaan zetten om je acne onder controle te krijgen.

Lees meer over acne

Zo beïnvloedt suiker je huid

Wat leidt tot een goede nachtrust? Slaap is een cyclisch en chemisch proces. Het is cyclisch omdat je lichaam zich... lees verder

Het darmmicrobioom en eczeem

Soja en hormonen Sojabonen bevatten van nature isoflavonen, welke vaak worden aangeduid als fyto-oestrogenen omdat ze een chemische structuur hebben... lees verder
Bronvermelding

1. https://www.vzinfo.nl/maag-darm-en-leveraandoeningen-prevalentie