hulp bij acne

Zeg voorgoed vaarwel tegen onzuiverheden!

Waar vroeger acne vooral werd gezien onder jongeren in de puberteit, is het tegenwoordig een complexe huidaandoening waar ook volwassenen – soms jarenlang en tot grote frustratie – mee kampen. Gelukkig is acne van binnenuit, met behulp van voeding, leefstijl en supplementen vaak goed te behandelen. Wij hebben daar ruime ervaring in.

“Acne is een alarmsignaal van je lichaam om je te vertellen dat er iets intern uit balans is”

54%

van vrouwen boven de 25 jaar lijdt aan ten minste één type acne in het gezicht

Wat wil jouw huid je vertellen?

Je huid is het grootste en een zeer belangrijk orgaan van jouw lichaam. Je huid speelt een essentiële rol in hoe je de wereld om je heen ervaart en geeft belangrijke signalen vanuit je omgeving aan je door. De huid heeft een signaalfunctie. Wanneer er iets in je lichaam uit balans is of je ziek bent, komt dat op den duur vaak tot uiting in je huid. In de vorm van roodheid, dofheid, een droge of grauwe huid, onzuiverheden of jeuk. Wanneer je lijdt aan een huidaandoening zoals acne, wilt je lichaam je een boodschap vertellen. Het is een signaal, van jouw lichaam aan jou. Het laat je letterlijk zien dat er iets uit balans is. Nu is aan jou de taak om daaraan gehoor te geven en actie te ondernemen.

Maar veel mensen luisteren niet...

De behandeling van acne is complex en vraagt om een oorzaakgerichte aanpak. Maar helaas zien we in de praktijk vaak dat veel mensen hun acne vooral symptoomgericht proberen te bestrijden. Er worden dure zalfjes aangeschaft en allerlei behandelingen bij de schoonheidsspecialist ondergaan, maar naar de boodschap die het lichaam wil vertellen wordt niet geluisterd. Met als gevolg dat veel mensen jarenlang kampen met deze vervelende huidklacht en vele behandelingen blijven uitproberen zonder blijvend resultaat. Vaak leidt dit tot grote frustratie, onzekerheid en schaamte.

Een acnevrije huid binnen handbereik

Je droomt van een gezonde, stralende huid, vrij van puistjes en onzuiverheden. Maar blijven dromen dat op een dag je acne als sneeuw voor de zon is verdwenen is geen oplossing. Jarenlang blijven zelf-experimenten zonder resultaat ook niet. Wat je zou willen is dat acne je niet meer gevangenhoudt, je beperkt in je keuzes, je zelfbeeld aantast en je leven wordt overschaduwd door de dagelijkse worsteling met acne. Hoe zonde is het dat je de droom van een acnévrije huid opgeeft door het gebrek aan de juiste aanpak? En wat als we je vertellen dat je nu kunt stoppen met dromen van een acnevrije huid en het bereiken ervan binnen handbereik ligt?

Ontdek

De boodschap van jouw lichaam

Onze aanpak van acne is gebaseerd op het principe van “meten is weten.” Met behulp van de Acnetest kunnen we de specifieke oorzaken van jouw acne identificeren. Geen twee gevallen van acne zijn hetzelfde, en daarom bieden we een unieke op maat gemaakte behandeling met als doel je acne blijvend onder controle te krijgen. Dit omvat het optimaliseren van je voeding, leefstijl en het aanvullen van essentiële voedingsstoffen om je lichaam te ondersteunen bij het herstel van je huid. 

Krijg meer grip op jouw acne

Meten is weten. Ga samen met Romy aan de slag middels een online 1-op-1 traject, waarbij we bloed- en speekselonderzoek inzetten om de oorzaken van jouw acne te identificeren en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stressreductie en suppletie.

Leer meer over de basisprincipes van acne en de behandeling van binnenuit en zet de eerste stap naar een acnevrije huid. Inclusief praktische voeding-, leefstijl- en suppletieadviezen.

Onze online masterclass biedt diepgaande kennis en inzichten in de aanpak van acne. Na het volgen van de masterclass begrijp je het waarom achter jouw acne en weet je welke volgende stappen je kunt gaan zetten om je acne onder controle te krijgen.

Lees meer over acne

Zo beïnvloedt suiker je huid

Wat leidt tot een goede nachtrust? Slaap is een cyclisch en chemisch proces. Het is cyclisch omdat je lichaam zich... lees verder

De anticonceptiepil vs acne, wondermiddel of niet?

Afvallen en diëten zijn in ons kikkerlandje al jaren hot en happening. De ene dieethype is nog niet voorbij, of... lees verder
Bronvermelding

Meerderheid van patiënten met acne die naar huisarts gaan krijgt medicatie voorgeschreven | Nivel https://www.nivel.nl/nl/nieuws/meerderheid-van-patienten-met-acne-die-naar-huisarts-gaan-krijgt-medicatie-voorgeschreven