Darmmicrobioomonderzoek

Door het meten van de microbiële samenstelling van de darmflora krijgen we cruciaal inzicht in de invloed van de darmbacteriën op het ontstaan van darmgerelateerde aandoeningen zoals terugkerende of chronische darmklachten en voor degenen met darmgerelateerde huidklachten zoals eczeem en psoriasis. Het onderzoek biedt een gedetailleerd beeld van de bacteriële samenstelling en mogelijke aanwezigheid van schimmels en parasieten, ontstekingsparameters en de conditie en functie van het darmslijmvlies.

Inzicht in de oorzaken van jouw darmklachten


Inzicht in jouw darmmicrobioom

Een goede darmwerking is essentieel voor je gezondheid. In je darmen leven honderden verschillende soorten bacteriën, samen het darmmicrobioom genoemd, die helpen bij het verteren van voedsel, opnemen van voedingsstoffen en bestrijden van ziekteverwekkers. Het microbioom is ook verbonden met aandoeningen zoals overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Een darmmicrobioomtest brengt deze bacteriën in kaart en geeft concrete tips om je gezondheid te verbeteren. Met de nieuwste analysemethode gebaseerd op de Next-Generation- Sequencing kunnen we nu bijna alle bekende darmbacteriën onderscheiden en een betere risicobeoordeling geven voor bijbehorende aandoeningen.

Voor wie is dit onderzoek?

De darmmicrobioomtest is aan te raden voor mensen die last hebben van terugkerende of chronische darmklachten zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree of obstipatie. Het is ook geschikt voor mensen met huidklachten zoals acne, rosacea, eczeem of psoriasis, die mogelijk samenhangen met een darmdisbalans. Daarnaast is de test waardevol voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in hun algemene gezondheid en hoe hun darmflora hierbij een rol speelt.

Wat meten we?

De darmmicrobioomtest beoordeelt hoe goed je spijsvertering werkt en de conditie van je darmslijmvlies. Het onderzoekt het darmgeassocieerde immuunsysteem en analyseert de belangrijkste bacteriën, schimmels, en gisten in je darmen, zoals Candida. De test meet ook de diversiteit van je darmflora, de verdeling van bacteriestammen, de pH-waarde, en de aanwezigheid van rottings- en verzurende flora. Daarnaast kijkt de test naar histaminevormende bacteriën, gisten, schimmels, en parasieten, en beoordeelt het de risico’s van microbioom-gerelateerde aandoeningen. 

Prijzen en trajecten

Basis

449

Plus

599

Premium

749

Bestel de test

Je kiest het traject wat jou het meest aanspreekt en klikt onder het traject op ´Dit wil ik!´. Het traject wordt geplaatst in je winkelwagentje in de webshop. Hier plaats en betaal je de bestelling.

Intake en testafname

Je ontvangt een e-mail van Romy met je bestelbevestiging en een uitnodiging om het online intakeformulier in te vullen. Je ontvangt de test thuis, neemt deze af en stuurt het retour naar het laboratorium.

Ontvangst uitslagen

Na even in gezonde spanning te hebben gezeten, ontvang je binnen gemiddeld 2-3 weken je uitslagen, toelichtingen en behandelplan per e-mail, afhankelijk van je keuze van het traject.

Aan de slag!

Je hebt nu een schat aan informatie en weet waardoor jouw klachten worden veroorzaakt en/of getriggerd. Nu is de tijd aangebroken om de adviezen uit je plan toe te gaan passen. Let’s go!

We helpen je graag verder!

Wij zijn hier om je te helpen naar een stralende huid zonder onzuiverheden, gezonde darmen en gebalanceerde hormonen. Onze bewezen aanpak gecombineerd met onze ruime ervaring, maakt ons jouw ideale samenwerkingspartner in jouw reis naar meer gezondheid en levensgeluk. 

Twijfel je over de beste aanpak voor jou? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Wat anderen zeggen over het darmonderzoek

“Het is zeker de investering waard!”

“Al jaren lang heb ik last van mijn darmen, huidproblemen en vermoeidheid. Verschillende medicijnen gehad, maar niks hielp echt. Via mijn huidtherapeut ben ik bij Romy terecht gekomen en heb ik een bloedtest gedaan.De bloedtest heeft mij zoveel duidelijkheid gegeven over mijn gezondheid en mijn intoleranties. Romy heeft echt super veel kennis en zij heeft mij echt heel erg geholpen! Het is zeker de investering waard!”

Malou van Dorp

“Eindelijk meer duidelijkheid in mijn klachten”

“Na een tijdje Romy te hebben gevolgd op social media heb ik besloten om dan eindelijk in mijn gezondheid te gaan investeren. Nu, 6 maanden later kan ik zeggen dat ik geen betere keuze had kunnen maken. De onderzoeken die Romy uitvoert in combinatie met haar uitgebreide kennis hebben mij een stuk verder gebracht. Ik vermoedde al langer dat mijn klachten (huid, darmen, energie) met elkaar te maken hadden maar dit werd door de regulieren zorg niet erkent. Romy heeft mij hierin ontzettend veel duidelijkheid gegeven en daarvoor ben ik haar enorm dankbaar!”

Coco de Nie

“Mijn vermoeidheid ging al snel naar beneden”

“Na heel veel jaren van extreme vermoeidheid kwam ik bij Romy tegen. Uit de bloedtest kwam dat ik een glutenintolerantie had, maar ook intolerant ben voor lactose, soja en suiker. Ik ben direct op zoek gegaan naar alternatieven en al na twee dagen ging ik eindelijk weer “normaal” naar de wc. Mijn vermoeidheid ging al heel snel naar beneden. Nu na twee maanden voel ik me supergoed en ben Romy zeer dankbaar voor haar inzicht en hulp. Vind het jammer dat reguliere artsen vaak niet naar voedingsgewoontes kijken want op een vrij eenvoudige manier is mijn leven nu een stuk leuker!”
sylvana